عطسه کردن در بارداری
عطسه در دوران بارداری مانند دیگر اوقات شایع است اما عطسه مداوم میتواند خسته کننده باشد هرچند به مادر و جنین آسیبی نمیرساند. دلایل مختلفی برای عطسه وجود دارد. در حالی که هیچ چیز نگران کنندهای برای عطسه در دوران بارداری وجود ندارد شاید بخواهید علت و اثرات آن را بر جنین و مادر بدانید.
علل عطسه در بارداری چیست؟
در اینجا چند دلیل عطسه در بارداری را مرور میکنیم:سیستم ایمنی ضعیف: بارداری ایمنی بدن را کم میکند و بدن را نسبت به آلرژی حساس میکند که از جمله میتوان به آلرژیهای داخل خانه که ناشی از گرد و غبار و حیوانات یا آلرژی فصلی ناشی از طبیعت اشاره کرد. وقتی سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود راه نفوذ ویروسها و بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا باز میشود.
رینیت بارداری: تراکم مخاط بینی بدون عفونت و آلرژی اتفاق میافتد. این حالت معمولا دو هفته بعد از زایمان از بین میرود. یک مطالعه نشان داده است که میزان تراکم مخاط بینی طی هفته 12 بارداری 27 درصد و در هفته 36 بارداری 42 درصد است و این نشان میدهد تراکم مخاط بینی طی سه ماهه سوم افزایش پیدا میکند. عطسه کردن میتواند انسداد بینی را تا حدودی برطرف کند اما در طول بارداری این عمل میتواند دردناک هم باشد.
عطسه را در بارداری چطور احساس میکنید؟
عطسه میتواند منجر به سفت شدن رباط گرد شود که از رحم پشتیبانی میکند. سفت شدن این رباط میتواند درد زیر شکم را تشدید کند. با این حال خطرناک نیست. دور لگن یک دسته بافت همبند وجود دارد. این قسمت کشاله ران را به جلوی رحم متصل میکند و در نتیجه از رحم پشتیبانی میکند.
آیا عطسه کردن مادر و جنین را تحت تاثیر قرار میدهد؟
عطسه کردن همانطور که قبلا ذکر شد التهاب بینی یا گلوست و هیچ خطری برای جنین یا مادر ندارد. با این حال آسم یا تراکم مخاط بینی ممکن است باعث مشکل تنفسی در مادر شده و اکسیژن لازم برای جنین فراهم نشود. اگر به مدت طولانی بعد از عطسه احساس تنگی نفس میکنید حتما با پزشک مشورت کنید.
نشت ادرار به علت عطسه در بارداری
بیاختیاری ادرار یا نشت ادرار در دوران بارداری مسئله شایعی است. تغییرات هورمونی و فشار ناشی از رحم روی مثانه باعث میشود مجرای ادراری منبسط شود و همین نشت ادرار به دنبال عطسه را به همراه دارد.
چطور با عطسه در بارداری کنار بیایید؟
هرچند عطسه بی ضرر است اما میتواند ناراحت کننده باشد. شما میتوانید از برخی درمانهای خانگی برای رفع این مسئله استفاده کنید. در اینجا چند نکته را مرور میکنیم:برای تمیز کردن راه هوایی بینی از یک مرطوب کننده در شب استفاده کنید
استنشاق بخار یا اسپری سالین نیز میتواند مخاط بینی را پاک کند.
از محلول شستشو برای رفع التهاب گلو استفاده کنید.
اگر نسبت به گرد و غبار حساس هستید از یک بخور هوا استفاده کنید.
آب زنجبیل را با یک قاشق عسل بخورید.
خوردن سیر پخته یا خام نیز از عفونت راههای هوایی پیشگیری میکند.
به سالاد و سوپتان فلفل سیاه اضافه کنید تا از التهاب گلو پیشگیری کنید.
هنگام عطسه کردن شکم و کمرتان را نگهدارید. این میتواند از درد زیر شکم جلوگیری کند
اگر نشت ادرار مکرر دارید بهتر است از پد روزانه استفاده کنید.
غذاهای سالم و میوه های غنی از ویتامین C برای تقویت ایمنی انجام دهید.
درمان پزشکی برای عطسه لازم نیست اما اگر عطسه مکرر و غیرقابل تحمل شد میتواند به پزشک مراجعه کنید. از جمله درمانهای پزشکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از کلرفنیرامین یا دیفندیدرین. دوز توصیه شده برای کلرفنیرآمین 32 میلی گرم در 24 ساعت است.
آنتی هیستامین یا لوراتادین برای درمان آلرژی که عطسه را هم بهبود میبخشد.
اگر چه این داروها بیخطر هستند اما پیشنهاد میشود قبل از مصرف هرگونه دارو در بارداری با پزشک مشورت کنید.
منبع: نی نی سایت
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}